Så dagens første opgave var at få klargjort humletørreanlæget; et aflagt køkkenskab med trådriste og en miniovn i bunden. Planen var at give blomsterne 57C i 7 timer, som foreskrevet af Per Kølster, og i mangel af bedre retningslinjer. Det har fungeret fint, bortset fra en termostat i en kabeltromle der slog fra efter fire timer. Og så er der masser af ledig tørre-kapacitet til næste år.
Mine børnearbejdere blev sent i marken over frokost for at pille blomster af stænglerne. Et perfekt job en solrig oktober søndag, alt i alt tog det lidt under et par timer. Jeg har ladet en del stængel sidde tilbage, jeg tror de skal klippes ned inden det bliver rigtig vinter. Og så håber jeg at rødderne der i år kommer til at overvintre i jorden, vil give planterne en bedre start til næste forår.

Uden en vægt i hustanden er det svært at sige noget om udbyttet, bortset fra: ikke ret meget. Det bliver ikke i år at jeg sætter humlen på det fynske eksport-landkort. Begge sorter er knasende sprøde, men stadig med masser af aroma. De er pakket så vakum-agtigt som muligt og frosset ned. Det er forhåbentlig ikke så længe de skal ligge.
Skål :-)
No comments:
Post a Comment